Wie zijn wij

Auteursrechtvoorjou.nl wordt beheerd door de Federatie Auteursrechtbelangen, een samenwerkingsverband van organisaties van en voor creatieve makers, uitvoerende kunstenaars, producenten en uitgevers. Voor de doorontwikkeling van de website is in 2018 een bijdrage ontvangen van het bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie, EUIPO.

Auteursrechtvoorjou.nl is het kleine zusje van de website auteursrecht.nl. Beide sites zijn eigendom van en worden beheerd door de Federatie Auteursrechtbelangen.

Auteursrechtvoorjou.nl is voortgekomen uit een aantal onderwijsprojecten die de Federatie Auteursrechtbelangen de laatste jaren heeft ontwikkeld met diverse onderwijspartners, zoals KlasseTV, Nieuwsbegrip en MediaMasters, in het kader van de bevordering van mediawijsheid van kinderen. Ook kinderen krijgen in toenemende mate te maken met auteursrechtelijke kwesties, omdat zij zich hoe langer hoe meer in de digitale wereld bewegen en manifesteren. Daarbij zijn kinderen enerzijds zelf creatieve makers, anderzijds gebruikers van creatieve werken van anderen. Daar komen rechten, maar ook spelregels bij kijken.

Auteursrecht is een ingewikkeld onderwerp met vele nuances. Met de website auteursrechtvoorjou.nl hebben wij geprobeerd om de belangrijkste boodschap van het auteursrecht op een toegankelijke en op kinderen toegesneden wijze weer te geven. Die boodschap hebben wij vertaald naar vier hoofdvragen: Hoe krijg je auteursrecht, waarom is auteursrecht belangrijk voor jou, waar kun je auteursrecht op hebben, en wat mag je doen met werk van anderen? De teksten en het niveau daarvan hebben wij laten beoordelen door de redactie van Nieuwsbegrip van de CED-groep, gespecialiseerd in het maken van onderwijsmaterialen. De illustraties zijn gemaakt door Fellows, een fullservice ontwerp- en reclamebureau. De website is voor ons gemaakt door Tjep’s. Tjep's digital agency is een internetbedrijf, gespecialiseerd in websites, webshops en intranetten. In 2018 is de website verder ontwikkeld en meer interactief gemaakt op advies van Striped Elephant, een specialist in content marketing. Hiervoor is een bijdrage ontvangen van het bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie, EUIPO.

Wij hopen met deze website tegemoet te komen aan de behoefte aan bruikbare informatie over auteursrecht op een elementair niveau. Voor suggesties ter verbetering houden wij ons graag aanbevolen.